Κύκλος σεμιναρίων «Ομοιοπαθητική για Φαρμακοποιούς 2017»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Μαΐου το πρώτο σεμινάριο του κύκλου σεμιναρίων «Ομοιοπαθητική για Φαρμακοποιούς 2017», που οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικών Φαρμακοποιών. Σημαντική υπήρξε η υποστήριξη από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, που διέθεσε το αμφιθέατρο του Συλλόγου για τις ανάγκες των σεμιναρίων και του ΙΔΕΕΑΦ, όσον αφορά την προβολή και την μοριοδότηση τους. Συνολικά συμμετέχουν 68 φαρμακοποιοί, από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Το πρώτο αυτό σεμινάριο περιλάμβανε τα θέματα “Ιστορική διαδρομή των φαρμάκων”, «Ιστορική προσέγγιση της Ομοιοπαθητικής – Κανονιστικό πλαίσιο ομοιοπαθητικών φαρμάκων», «Νόμοι ομοιοπαθητικής, Βασικές αρχές – άνθρωπος – υγεία – ασθένεια – ιεραρχία επιπέδων» και «Εργαστήριο: χώρος, εγκαταστάσεις, εξοπλισμός (σκεύη-όργανα), προσωπικό», με εκπαιδεύτριες της καθηγήτριες του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ κ.κ. Ελένη Σκαλτσά και Όλγα Τζάκου και την φαρμακοποιό Γιάννα Περγαντά.

Τo επόμενο σεμινάριο του κύκλου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Ιουνίου, με θέματα «Ιδιαιτερότητες στη λήψη του ομοιοπαθητικού ιστορικού. Materia Medica και διαφορική διάγνωση πολύχρηστων φαρμάκων» και «Επικουρική φυτοθεραπεία στην Ομοιοπαθητική» 

Υπενθυμίζουμε ότι έχει κλείσει ο αριθμός των συμμετεχόντων για όλο τον κύκλο σεμιναρίων, συνολικής διάρκειας (30) τριάντα ωρών και με εκπαιδευτές επιλεγμένους σε συνεργασία με το Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ. Υπενθυμίζουμε ακόμα ότι οι συμμετέχοντες φαρμακοποιοί κατέβαλαν αντίτιμο προς την ΕΕΟΦ, που έχει ως αποκλειστικό σκοπό να καλύψει τις οργανωτικές και λοιπές δαπάνες των σεμιναρίων και κατά ένα μικρό μέρος τις λειτουργικές ανάγκες της ΕΕΟΦ.  

Η ΕΕΟΦ εκφράζει τη χαρά της για την ανταπόκριση των φαρμακοποιών, καθώς και για τα επαινετικά σχόλια των φαρμακοποιών που παρακολούθησαν το πρώτο σεμινάριο και που αποδεικνύουν ότι η καλύτερη επένδυση σε εποχές κρίσης είναι η επένδυση στη γνώση. Δεσμευόμαστε ότι θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε η επιλογή αυτή των συναδέλφων μας να αποδειχθεί αντάξια της προσδοκίας τους, φροντίζοντας για την υψηλή ποιότητα των σεμιναρίων.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΕΟΦ